To www.audiomaster.gr χρησιμοποιεί cookies , για την εξασφάλιση κορυφαίας έμπειρίας πλοήγησης . Η πλοήγηση στήν ιστοσελίδας μας δηλώνει ότι αποδέχεστε τήν χρήση τών cookies . .Μάθετε περισσότερα.....

Μηχανές χιονιού συμβουλές για σωστή και ασφαλή λειτουργία

Posted by stan 28/01/2018 0 Comment(s)


Οι μηχανές χιονιού διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη με ποικίλα επίπεδα ισχύος . Ποια μηχανή χιονιού ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας εξαρτάται βέβαια από το πόσο μεγάλη είναι η περιοχή που θέλετε να καλύψετε. Οι μηχανές χιονιού δεν αποτελούν υπερβολικά περίπλοκες μηχανές. Ουσιαστικά μια μηχανή χιονιού έχει σχεδιαστεί για να αντλεί υγρό από μια δεξαμενή σε έναν φυσητήρα  όπου  στην έξοδο του υπάρχει μια κάλτσα για την διάσπαση του υγρού χιονιού. Στην πραγματικότητα το υγρό χιόνι είναι αφρός . Οι παράμετροι που ο καταναλωτής πρέπει να εξετάσει πριν κάνει μια αγορά μηχανής, είναι το πόσο μακριά μπορεί να εκτοξεύσει η μηχανή το χιόνι και η ποσότητα του χιονιού .Οι λεπτομέρειες αυτές αναφέρονται στα χαρακτηριστικά της μηχανής.

 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  -  ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Η εγκατάσταση μιας μηχανής χιονιού είναι πολύ εύκολη. Φυσικά, θα πρέπει να διαβάσετε πρώτα τις οδηγίες που συνοδεύουν την μηχανή που αγοράζετε, προκειμένου να εξοικειωθείτε με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μηχανής. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να θυμάστε τον τρόπο για την σωστή εγκατάσταση.

 

Αφαιρέστε προσεκτικά τη μηχανή χιονιού  από το κιβώτιο και αφαιρέστε όλα τα υλικά συσκευασίας. Βεβαιωθείτε μετά από έναν οπτικό και προσεκτικό έλεγχο ότι δεν υπάρχει κάτι σπασμένο από τα υλικά που την συνοδεύουν. Τοποθετήστε τη μηχανή χιονιού σε σταθερή και επίπεδη επιφάνεια.

 

Γεμίστε το μηχανή με την κατάλληλη ποσότητα  υγρού .Η δεξαμενή υγρού του μηχανήματος χιονιού έχει συνήθως μια γραμμή γεμίσματος  για να σας βοηθήσει να γεμίσετε πλήρως τη δεξαμενή. Προσοχή κατά το γέμισμα για να αποφύγετε την πιθανότητα διαρροής του υγρού . Ενδεχόμενη διαρροή του υγρού μπορεί να προκαλέσει βλάβη της μηχανής αλλά και ηλεκτροπληξία στο χειριστή αν το υγρό εισχωρήσει μέσα στην μηχανή.

 

Μην χρησιμοποιείτε άλλο υγρό από αυτό  που συνιστάται από τον κατασκευαστή της συγκεκριμένης μηχανής . Ένα κακής ποιότητας η ακατάλληλο υγρό , μπορεί να προκαλέσει βλάβη σε ορισμένα εξαρτήματα της  μηχανής, όπως ή αντλία ,η να προκαλέσει διάβρωση των εσωτερικών τμημάτων. με συνέπεια την ακύρωση της εγγύησης


Θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά το επίπεδο του  υγρού χιονιού στη μηχανή . Μία από τις κύριες αιτίες των καμένων κινητήρων αντλίας είναι η λειτουργία της μηχανής χιονιού  χωρίς υγρό ,το υγρό χιονιού λειτουργεί επίσης ως ψυκτικό / λιπαντικό για την αντλία και τον κινητήρα.

 

Οι μηχανές χιονιού που παράγουν το φαινόμενο του  χιονιού χρησιμοποιούν  αφρό, ο οποίος  μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο ολίσθησης σε μερικές επιφάνειες δαπέδου για αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην χρήση του.

 

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
Μετά από κάθε χρήση καθαρίστε την μηχανή .Τα συστατικά του υγρού χιονιού  μπορεί να κάνουν την κάλτσα  να φράξει ,και η απόδοση της μηχανής να ελαχιστοποιηθεί. Ο καθαρισμός μιας μηχανής χιονιού είναι πολύ απλός.  Προσθέστε 2 λίτρα  αποσταγμένο νερό στη δεξαμενή και βάλτε την μηχανή να δουλέψει  μέχρι να τελειώσει το νερό. Μια μηχανή χιονιού  που καθαρίζεται και χρησιμοποιείται σωστά , θα αντέξει για πολλά  χρόνια σταθερής και αξιόπιστης χρήσης.