To www.audiomaster.gr χρησιμοποιεί cookies , για την εξασφάλιση κορυφαίας έμπειρίας πλοήγησης . Η πλοήγηση στήν ιστοσελίδας μας δηλώνει ότι αποδέχεστε τήν χρήση τών cookies . .Μάθετε περισσότερα.....

Μηχανές καπνού συμβουλές για σωστή και ασφαλή λειτουργία

Posted by stan 30/01/2018 0 Comment(s)


Οι μηχανές καπνού διατίθενται σε διαφορετικά μεγέθη ισχύος . Ποια μηχανή καπνού  ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας εξαρτάται βέβαια από το πόσο μεγάλη είναι η περιοχή που θέλετε να καλύψετε.Οι μηχανές καπνού δεν είναι υπερβολικά περίπλοκες μηχανές. Ουσιαστικά μια μηχανή καπνού  έχει σχεδιαστεί για να αντλεί υγρό από μια δεξαμενή σε έναν φούρνο θερμότητας όπου το υγρό στη συνέχεια θερμαίνεται και μετατρέπεται σε ατμό. Υπάρχουν πολλοί παράμετροι που ο καταναλωτής πρέπει να εξετάσει πριν κάνει μια αγορά μηχανής καπνού. αυτά θα αναλύσουμε λεπτομερώς εδώ, ώστε να μπορείτε να κάνετε την καλύτερη επιλογή κατά την αγορά της μηχανής ομίχλης που θα ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες σας.

ΤΥΠΟΙ ΜΗΧΑΝΩΝ ΚΑΠΝΟΥ
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να εξετάσει ο καταναλωτής όταν αγοράζει μια μηχανή καπνού είναι η ισχύς της . Μικρότερης ισχύος μηχανές  θα δημιουργήσουν μικρότερο όγκο καπνού (κυβικά πόδια ανά λεπτό) από τις μεγαλύτερες μηχανές.Μια μηχανή καπνού μεγαλύτερης ισχύος μπορεί να είναι μια καλύτερη λύση καθώς η λειτουργία του μηχανήματος θα χρειάζεται λιγότερο συχνά, με αποτέλεσμα η διάρκεια ζωής του μηχανήματος να είναι πολύ μεγαλύτερη.  Θυμηθείτε, όσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς της μηχανής, τόσο πιο πολύ καπνό θα παράγει. Η επιλογή της σωστής  μηχανής καπνού είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη.
 

400 W - Αυτή η μηχανή καπνού δημιουργεί περίπου 1500 κυβικά πόδια ομίχλης κάθε λεπτό. Αυτό το μηχάνημα είναι ιδανικό για οικιακή χρήση..

700 – 900 W  Αυτή η μηχανή καπνού δημιουργεί  περίπου 3500 – 5000  κυβικά πόδια ομίχλης κάθε λεπτό και μπορεί να είναι η ιδανική επιλογή για οικιακή χρήση ή μεγαλύτερους χώρους.

1200 – 1500W Αυτή η μηχανή καπνού δημιουργεί  περίπου 7000 - 12000 κυβικά πόδια ομίχλης ανά λεπτό. Αυτό το μηχάνημα πρέπει να είναι η επιλογή σας για  μεγάλους χώρους

1500 – 3000W Αυτή η μηχανή καπνού δημιουργεί  περίπου 12000 - 20000 κυβικά πόδια ομίχλης ανά λεπτό. Αυτό το μηχάνημα πρέπει να είναι η επιλογή σας για πολύ μεγάλους χώρους , υπαίθριους χώρους , συναυλίες.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ  -  ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 
Η εγκατάσταση μιας μηχανής καπνού είναι πολύ εύκολη. Φυσικά, θα πρέπει να διαβάσετε πρώτα τις οδηγίες που συνοδεύουν την μηχανή που αγοράσατε, προκειμένου να εξοικειωθείτε με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μηχανής. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να θυμάστε τον τρόπο για την σωστή εγκατάσταση.

Αφαιρέστε προσεκτικά τη μηχανή από το κιβώτιο και αφαιρέστε όλα τα υλικά συσκευασίας.

Βεβαιωθείτε μετά από έναν οπτικό και προσεκτικό έλεγχο ότι δεν υπάρχει κάτι σπασμένο από τα υλικά που την συνοδεύουν.

Τοποθετήστε τη μηχανή ομίχλης σε σταθερή και επίπεδη επιφάνεια.

Γεμίστε το μηχανή με την κατάλληλη ποσότητα  υγρού .Η δεξαμενή υγρού του μηχανήματος καπνού έχει συνήθως μια γραμμή γεμίσματος  για να σας βοηθήσει να γεμίσετε πλήρως τη δεξαμενή. Προσοχή κατά το γέμισμα για να αποφύγετε την πιθανότητα διαρροής του υγρού . Ενδεχόμενη διαρροή του υγρού μπορεί να προκαλέσει βλάβη της μηχανής αλλά και ηλεκτροπληξία στο χειριστή αν το υγρό εισχωρήσει μέσα στην μηχανή.

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το υγρό καπνού  που συνιστάται από τον κατασκευαστή της συγκεκριμένης μηχανής . Ένα κακής ποιότητας η ακατάλληλο υγρό, θα μπορούσε να παράγει τοξικά αέρια και  να προκαλέσει βλάβη σε ορισμένα εξαρτήματα της  μηχανής, όπως στο φούρνο  θερμότητας ή στην  αντλία , με συνέπεια την ακύρωση της εγγύησης

Συνδέστε τη μηχανή ομίχλης σε μια γειωμένη ηλεκτρική πρίζα.

Βεβαιωθείτε ότι η μηχανή καπνού είναι ενεργοποιημένη. Η μηχανή δεν είναι έτοιμη για να παράγει καπνό αμέσως, καθώς οι μηχανές καπνού  χρειάζονται περίπου 5 – 6  λεπτά για να προθερμανθούν πριν αρχίσουν να παράγουν  καπνό. Οι περισσότερες  μηχανές καπνού έχουν ένα φως που θα ανάψει  όταν το μηχάνημα θερμανθεί και είναι έτοιμο για χρήση . βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες του κατασκευαστή που συνοδεύουν τη συγκεκριμένη μηχανή σας για σωστή χρήση.

Να είστε πάντα ενήμεροι για την υψηλή θερμοκρασία της μηχανής καπνού   κρατήστε την μακριά από πιθανά εύφλεκτα αντικείμενα. Χειριστείτε τη μηχανή ομίχλης με προσοχή.

Η συνεχόμενη τροφοδοσία της μηχανής για πάρα πολλές ώρες για να είναι έτοιμη όταν θα την χρειαστούμε μια φορά δεν είναι πολύ καλή ιδέα μειώνει σημαντικά το χρόνο ζωής της μηχανής . Αν η χρήση της μηχανής δεν είναι συνεχής είναι καλύτερα να ενεργοποιούμε την μηχανή λίγο πριν την χρειαστούμε.

Θα πρέπει να ελέγχετε τακτικά το επίπεδο του  υγρού  στη μηχανή , ιδιαίτερα εάν χρησιμοποιείτε το τηλεχειριστήριο. Μία από τις κύριες αιτίες των καμένων κινητήρων αντλίας είναι η λειτουργία της μηχανής καπνού χωρίς υγρό ,το υγρό λειτουργεί επίσης ως ψυκτικό / λιπαντικό για την αντλία και τον κινητήρα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επαρκή αερισμό.  Οι περισσότερες μηχανές καπνού χρησιμοποιούν υγρό κατασκευασμένο από την  χημική ουσία που ονομάζεται γλυκόλη , η οποία έχει βρεθεί ότι είναι ασφαλής σε πολλές μελέτες και δεν θεωρείται επικίνδυνη για τον άνθρωπο και γενικά χρησιμοποιείται χωρίς προβλήματα. Αλλά, μερικοί άνθρωποι παραπονιούνται για αναπνευστικά προβλήματα και ερεθισμό του λαιμού όταν εκτίθενται στη θεατρική ομίχλη . κάνετε λοιπόν σωστή  χρήση των μηχανών και όχι υπερβολές.

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ – ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ 
Καθαρίστε το μηχάνημα ομίχλης μετά από κάθε 40 ώρες  χρήσης.  Τα συστατικά του υγρού  μπορεί να κάνουν το μηχάνημα  να φράξει, οπότε να μην παραλείψετε αυτό το σημαντικό βήμα συντήρησης . Ο καθαρισμός μιας μηχανής καπνού είναι πολύ απλός.  Προσθέστε ένα διάλυμα καθαρισμού μηχανής ομίχλης στη δεξαμενή και βάλτε το μηχάνημα να δουλέψει  για περίπου 5 λεπτά . Μετά το τέλος του καθαρισμού ξαναγεμίστε την δεξαμενή με υγρό ομίχλης και είναι έτοιμη για χρήση. Μια μηχανή καπνού που καθαρίζεται σωστά , θα αντέξει για πολλά  χρόνια σταθερής και αξιόπιστης χρήσης .